مسیر رهایی اداره کل تجهیزات پزشکی از روزمرگی، در گفتگو با رامین فلاح

/, اخبار روز, تازه ترین اخبار/مسیر رهایی اداره کل تجهیزات پزشکی از روزمرگی، در گفتگو با رامین فلاح

مسیر رهایی اداره کل تجهیزات پزشکی از روزمرگی، در گفتگو با رامین فلاح

در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ به سراغ رامین فلاح، رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی رفتیم و با وی در خصوص چشم انداز سال آتی گفتگو کردیم. در کنار این موضوع تلاش کردیم آسیب شناسی اداره کل تجهیزات پزشکی، بحث تضاد منافع، ساختار بهینه اداره کل تجهیزات پزشکی و انتظارات فعالان تجهیزات پزشکی از اداره کل را مورد توجه قرار دهیم. علاوه بر این ها، به موضوعات دیگری از جمله انتخابات اتاق بازرگانی، نمایشگاه های تجهیزات پزشکی و همچنین هزینه های کنگره های علمی نیز گریز زدیم و نظر ایشان را در این خصوص جویا شدیم.

 

فلاح: چشم انداز سال اینده تجهیزات پزشکی بستگی به سیاست هایی دارد که توسط متولیان آن از جمله اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا ودارو اتخاذ می شود. در این میان می توان به مشکل دیرینه ای اشاره کرد به نام تضاد منافع که بین دولت و تامین کنندگان تجهیزات پزشکی به طور ناخواسته وجود دارد.

وقتی دولت به معنای خدمات دهنده درمان، قریب به هشتاد درصد سهم بازار را در این حوزه عهده دار است و خودش همزمان قانونگذار و قیمت گذار است، طبیعی است که ساختار دچار تعارض منافع می شود.

این تضاد منافع باعث می شود که قیمت گذاری ها دستوری بوده و شیوه­های دستوری غالب باشد و تا زمانی که این مسئله هست و اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و داروی کشور اصرار دارند که همه چیز را در اختیار و تحت کنترل داشته باشند، سهم رگولاتوری را کمرنگ تر از سایر امور لحاظ خواهند کرد و بر مسائل دیگری مانند قیمت گذاری و امثالهم تمرکز می کنند. در چنین شرایطی باید اذعان کنیم که چشم انداز آتی تفاوت چندانی نخواهد کرد.

فلاح: آقای دکترغفارزاده را فرد مثبتی می­دانیم. قول هایی دادند که سبب بهتر شدن روحیه صنف و افزایش امیدواری شده است. البته جا دارد از زحمات اقای مهندس مزینانی هم تشکر کنم هر چند ایشان در زمینه هایی فشارمضاعفی را به صنف وارد کردند اما در زمینه هایی هم کمک بودند.

با تغییر مدیریت، امید برای بهبود افزایش می یابد. امیدوارم سال ۱۴۰۲ به سمت بهبود برویم.

فلاح: هر کس در زمینه ای تخصص دارد و طبیعی است که تمرکزش را بر روی آن مسائل می گذارد. تخصص مدیر کل قبلی اداره تجهیزات، مهندسی پزشکی بود، ایشان  معتقد بودند که نقش کارشناس را دارند و نه کلان. وقتی که نگاه کارشناسی باشد به همان مسیر قبلی ادامه می دهد یعنی تغییرات بنیادی یا تغییرات اساسی جهت اصلاح، کمتر صورت می گیرد و روزمرگی اتفاق می افتد

نکته ای که بارها به ایشان گفتیم این بود که اصلاح قیمت ها باید با توجه به شرایط تورمی کشور و شرایط تورمی اروپا صورت گیرد که متاسفانه ایشان مدنظر قرار ندانند.

تورم پنجاه درصدی، هزینه سربار شرکت ها را افزایش داده بود و باید از منبعی تامین می شد اما عقیده ایشان این بود با روش های بازمهندسی می تواند قیمت ها را پایین بیاورد.

بارها و بارها گفتیم این کار به این معنی است که عده ای از حوزه تامین تجهیزات، چه در تولید و چه در واردات، پا پس می کشند و وقتی منافعی نداشته باشند ادامه نمی دهند و کمبود ایجاد می شود و اگر همان روند ادامه یابد میزان کمبودها زیاد و زیادتر می شود.

البته من هرگز نمی گویم که باید قیمت ها را رها کرد و هر کس هر کاری خواست بکند ولی باید شرایط تورمی را در نظر گرفت.

وقتی صحبت از این می کنیم که جنگ میان روسیه و اوکراین به اقتصاد اروپا لطمه زده و در سطح جهانی نیز کرونا باعث مشکلات فراوان و غیر قابل جبرانی شده، خب این تورم خودش را در قیمت ها نشان می دهد. چه طور انتظار داشته باشیم در تجهیزات پزشکی قیمت ها پایین بیاید، این شدنی نیست.

وقتی به عنوان سازمانی که گلوگاه واردات را در اختیار دارد می گویید الزاما باید قیمت ها کاهشی شود، از ده شرکت ممکن است یکی از آن ها به ناچار و برای اینکه از حذف نشود، آن قیمت را بپذیرد ولی واقعیت بازار چیز دیگری است.

با توجه به تعداد و تنوع کالا و تعداد کم کارشناسان اداره کل و عدم توانایی تحلیل همه داده ها، مهمترین ماموریت اداره کل این شده بود که کارشناسان، قیمت ها را کاهش داده و به این صورت سایر اموراز اولویت خارج شده بود و شرکت ها برای رسیدگی به سایر پرونده ها با موضوعیتی غیر قیمت­گذاری، مدت زیادی معطل می شدند و این یکی از نقاط اشتباهی بود که مدیر کل قبلی پافشاری می کرد و امیدوارم مدیر کل جدید دقت کند و به تمام امور به صورت یکسان و مساوی رسیدگی شود.

فلاح: آقای دکتر مسائلی یک سری بنیان­هایی را پایه­گذاری  و زیر ساخت هایی را فراهم کرد که مدیر کل های بعدی هم آن را دنبال کردند، چرا که مبتنی بر خرد جمعی پیش می رفت. ایشان عقیده داشت اگر کاری را بلد نیستیم، بپرسیم و یاد بگیریم. دکتر مسائلی بارها و بارها می گفت یک سری کارها را بلد نیستم شما به من یاد بدهید.

متاسفانه بقیه مدیران کل اداره تجهیزات پزشکی، به اندازه ایشان این منعطف و پذیرا نبودند. لذا این امور در دوران ایشان نمود بهتری داشت.

۱۴۰۲/۴/۸ ۱۵:۲۱:۱۸ یکشنبه ۰۲/۰۱/۱۴|اتحادیه, اخبار روز, تازه ترین اخبار|بدون ديدگاه

ثبت ديدگاه