ورود و کمک سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها، سرعت ارتقای صنعت واکسن‌سازی در کشور را افزایش می‌دهد

//ورود و کمک سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها، سرعت ارتقای صنعت واکسن‌سازی در کشور را افزایش می‌دهد

ورود و کمک سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها، سرعت ارتقای صنعت واکسن‌سازی در کشور را افزایش می‌دهد

رییس انستیتو پاستور ایران:

ورود و کمک سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها، سرعت ارتقای صنعت واکسن‌سازی در کشور را افزایش می‌دهد

بنابر اعلام انستیتو پاستور ایران، چندین شرکت در کشور اقدام به تولید واکسن پاپیلوم انسانی (اچ‌پی‌وی) کرده‌اند، اما هنوز وارد تولید انبوه و صنعتی نشده است.

علیرضا بیگلری انستیتو پاستور ایران گفت: «با توجه به وجود دانش فنی کافی، چندین شرکت در کشور اقدام به تولید آزمایشگاهی واکسن پاپیلوم انسانی (اچ‌پی‌وی) کرده‌اند. واکسن اچ‌پی‌وی پس از تولید آزمایشگاهی، باید بتواند با رعایت ضوابط، مطالعات حیوانی را انجام دهد و کارآزمایی‌های بالینی بر روی نمونه‌های انسان انجام شود که این بررسی‌ها، مستلزم فرآیند زمانی یک تا دو ساله است.»

وجود دانش فنی تولید واکسن در کشور و چندین شرکت تولید‌کننده، می‌تواند تضمین کند که با فرآورده‌های اولیه یکی از این مجموعه‌ها، تولید انبوه و صنعتی واکسن اچ‌پی‌وی در کشور در آینده‌ای نزدیک ممکن باشد.

بیگلری در خصوص اعتبار مورد نیاز برای ساخت واکسن اچ‌پی‌وی، گفت: «برای مرحله تولید انبوه واکسن، باید زیرساخت‌ها، فضاها و تجهیزات مورد نیاز فراهم شود.»

اعتبارات مورد نیاز تولید واکسن با محاسبات دقیق انجام می‌شود اما برای ساخت زیرساخت‌ها، یک عدد پایه وجود دارد که برای تولید واکسن‌های مختلف، متفاوت است و برای واکسن‌های معمول، بیشتر از 50 تا 60 میلیارد تومان نیاز است.

او در خصوص محل تامین اعتبار برای ساخت واکسن اچ‌پی‌وی، گفت: «دولت و مجلس برای ساخت واکسن‌های با اولویت بالا مانند روتاویروس و پنوموک، اعتبارات مورد نیاز را تامین می‌کنند، اما این بدان معنی نیست که به واکسن اچ‌پی‌وی نیاز نداریم.»

با توجه به قیمت و فناوری آن، بهتر است که به ساخت آن در کشور بپردازیم چون هر واکسنی که ساخته می‌شود، گامی برای تولید واکسن‌های بعدی و ارتقای فناوری‌های این حوزه است.

بیگلری با بیان این‌که سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها اگر اعلام آمادگی کنند، زمینه بسیار خوبی در مشارکت عمومی برای تامین واکسن‌های کشور ایجاد می‌کند، گفت: «اگر قرار بود سال‌ها صبر کنیم تا اعتبارات دولت برای ساخت واکسن اچ‌پی‌وی تامین شود، ورود و کمک سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌ها مسلما سرعت ارتقای صنعت واکسن‌سازی در کشور را افزایش می‌دهد.»

تولید واکسن‌ها در داخل کشور منافع و مزیت‌های بسیار مهمی مانند ارتقای صنعت واکسن‌سازی، ورود کشور به بازارهای بین‌المللی و همچنین کاهش هزینه‌های خرید واکسن را به همراه دارد و به شکوفایی اقتصاد مقاومتی نیز کمک زیادی می‌کند. بنابراین قیمت واکسن اچ‌پی‌وی تولید‌شده در کشور بسیار پایین‌تر است و با قیمت وارداتی آن قابل مقایسه نیست. / وبدا

ثبت ديدگاه