دستگاه الکترومایوگرافی بیسیم، ساخته شده توسط پژوهشگران مرکز تحقیقات مهندسی در پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات رونمایی شد.
دستگاه الکترومایوگرافی بیسیم، ساختهشده توسط پژوهشگران مرکز تحقیقات مهندسی در پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات، با حضور سرپرست معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات رونمایی شد.
فاطمه عزیزآبادی فراهانی معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات در این مراسم، با تاکید بر ساماندهی فعالیتهای تحقیقاتی واحد علوم و تحقیقات در راستای رویکرد مسئلهمحوری، گفت: «هدایت پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری واحد علوم و تحقیقات، به سمت ارائه راهکار برای حل مشکلات و چالشهای موجود در کشور، در راستای رویکرد مسئلهمحوری است.» او با اشاره به دستگاه الکترومایوگرافی ساختهشده توسط محققان واحد علوم و تحقیقات، این طرح را علاوه بر ارزش علمی، دارای ارزشهای اقتصادی و فرهنگی خواند.
الکترومایوگرافی (EMG) تکنیکی برای ثبت فعالیتهای الکتریکی عضلات بدن در مواقع فعالیت و انقباضات ماهیچهها و به نوعی همان اصطلاح کلینیکی «نوار عضله» است.
مجید پولادیان، رئیس مرکز تحقیقات مهندسی در پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات که یکی از مجریان طراحی و ساخت دستگاه الکترومایوگرافی بیسیم است نیز در این مراسم گفت: «با توجه به محدودیتهای دستگاههای الکترومایوگرافی (EMG) موجود و از سوی دیگر احساس نیاز به آن در ایران و قیمت بالای انواع خارجی آن، با همکاری دکتر بابک رضاییافشار از پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات، برای طراحی و ساخت این دستگاه به صورت بیسیم اقدام کردیم.»
او گفت: «در طراحی و ساخت این دستگاه حداکثر دقت صورت گرفته است، به نحوی که مشکلات و محدودیتهای نمونههای خارجی نظیر تأثیرپذیری از نویزهای محیط، محدودیت در حرکت و… در آن برطرف شده است.»
پولادیان ایجاد شرکت دانشبنیان و تولید انبوه این دستگاه با توجه به نیاز کشور را از جمله اهدافی دانست که با حمایت دانشگاه در مرکز تحقیقات مهندسی در پزشکی و بیولوژی واحد علوم و تحقیقات به دنبال تحقق آن بوده است. این دستگاه، در صورت تولید انبوه قیمتی حدود یک سوم نمونههای خارجی را خواهد داشت.
بابک رضایی افشار، دیگر مجری طراحی و ساخت این دستگاه نیز گفت: «از جمله مزایای این دستگاه میتوان به دانش بومی، انعطافپذیری در سختافزار و نرمافزار این دستگاه بر اساس نیاز مشتری، عدم اجبار به استفاده از ژل و الکترودهای Ag-Agcl، ارزان بودن، قابلیت تنظیم محل ثبت روز عضله، دقت بالا، عدم تأثیرپذیری از نویزهای محیط و کوچک بودن آن اشاره کرد.»
طراحی این دستگاه قابلیت استفاده برای آنالیز حرکات عضلات را در حالت حرکت شدید و ناگهانی نیز دارد و فرد استفادهکننده میتواند همراه با فعالیت روزانه در صورت نیاز به آنالیز مداوم بدون مشکلی از آن استفاده کند.
محققان واحد علوم و تحقیقات، با طراحی دستگاه الکترومایوگرافی بیسیم توانستهاند دستگاهی را طراحی کنند که نه تنها محدودیتهای مشابه خارجی را ندارد، بلکه بدون استفاده از الکترودهای معمول و گرانقیمت، قابلیت ثبت و ارسال همزمان اطلاعات فعالیت ماهیچههای درگیر را به صورت بیسیم بدون نیاز به سایش پوست، مالیدن ژل و حتی نصب الکترود و تنها توسط پایه الکترود (سوکت دکمهای) دارد.
بنابر اعلام واحد علوم و تحقیقات، این دستگاه در زمینههای مختلفی نظیر تحقیقات مهندسی پزشکی، ارتوپدی، تربیت بدنی، طب ورزش، مهندسی ورزش و پزشکی عصب-عضله کاربردهای گوناگونی دارد./ ایسنا
ثبت ديدگاه
شما باید وارد حساب خود شوید تا بتوانید یک نظر ارسال کنید