ارز واردات تجهیزات پزشکی پرداخت نشد

/, تازه ترین اخبار, مهمترین اخبار/ارز واردات تجهیزات پزشکی پرداخت نشد

ارز واردات تجهیزات پزشکی پرداخت نشد

ارز واردات تجهیزات پزشکی پرداخت نشد

با گذشت بيش از یک، سال بانك مركزی بدهی‌های واردکنندگان تجهیزات پزشکی به كمپانی‌های خارجی را پرداخت نکرده است.

ابوالفتح صانعی، نایب‌رئیس فدراسیون واردات ایران در گفت‌وگو با «شرق» گفت: بانك مركزی با وجود انجام تمامی تشريفات قانونی و حتی صدور بخش‌نامه ٩٨/٦٣٢٥٩ مورخ 29/2/98 درخصوص بدهی‌های واردکنندگان تجهیزات پزشکی اقدام به تخصيص ارز نکرده است. بر این اساس بيم آن می‌رود كه طر‌ف‌های خارجی به دنبال تسويه‌نكردن بيش از يك سال طلب خود نسبت به بلوكه‌كردن وجوه انتقالی برای ارسال كالای جديد بابت بدهی قبلی اقدام کند. بنابراين هم امكان تاًمين كالاي جديد را از دست مي‌دهیم هم مشكلات تعهد شركت‌ها درخصوص واردات كالای ارز تخصيصی تبديل به معضلي پيچيده مي‌شود.

رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران ادامه داد: بنابراین كماكان مشکلات واردکنندگان این حوزه پیرامون واردات بدون انتقال ارز پابرجاست و متأسفانه از سوی بخش اجرائی بانک مرکزی جدیتی برای حل‌وفصل این ماجرا دیده نمی‌شود.

به گفته صانعی همه این مشکلات به دنبال ممنوعیت خرید و فروش ارز در بازار از طریق صرافی‌ها و تصویب ارز تك‌نرخی آغاز شد. زیرا پیش از تصویب این تصمیمات از سوی دولت، شرکت‌های تجهیزات پزشکی ایرانی به دلیل خوش‌حسابی بیش از 70 درصد از واردات خود را از طریق خرید اعتباری انجام می‌دادند و کالاها را با اعتبار بین دو ماه تا یک سال خریداری کرده و به ایران وارد می‌کردند.

نایب‌رئیس كميسيون اقتصاد سلامت اتاق تهران افزود: اما امروز 180 شرکت اصلي تأمين تجهیزات و ملزومات پزشکی کشور به دلیل تأخير بخش اجرائي بانک مرکزی نتوانسته تعهداتش را نسبت به طرف‌های خارجی در موعد مقرر ایفا کنند. روندی که اگر ادامه پیدا کند، قطعا كمپانی‌های خارجی برای ادامه همكاری و ارسال كالا به ایران تجدید نظر خواهند کرد و به تبع آن متأسفانه شاهد كمبود ملزومات و تجهيزات پزشكی اتاق عمل و ساير بخش‌های حساس مراكز درمانی و بيماران خواهيم بود.

وی یادآور شد: برای حل این مشکل سوم اردیبهشت 1397 از سوی وزیر وقت بهداشت نامه‌ای برای معاون رئیس‌جمهور ارسال شد. در نامه مذکور آمده بود، «قبل از تصمیم‌گیری هیئت وزیران مبنی بر قاچاق‌شدن ارز خارج از سیستم بانکی، بسیاری از شرکت‌ها به‌صورت اعتباری از طرف‌های خارجی کالا خریداری کرده‌اند.  بنابراين ضرورت داد تا از طریقی این بدهی به میزان 287.000.000 یورو تسویه شود». در نهایت در خرداد 1397 جناب آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری با درخواست وزیر موافقت کردند و این دستور به بانک مرکزی ابلاغ شد.

صانعی در ادامه يادآور شد: براي حل اين موضوع تمامي مجوزهاي لازم اخذ و در جهت راستي‌آزمايي‌ها اين بدهي‌ها حداكثر سخت‌گيري و بيش از الزامات قانوني موضوع مورد توجه و بررسي قرار گرفت.

نایب‌رئیس كميسيون اقتصاد سلامت اتاق تهران افزود: امروز با کمال تعجب می‌بینیم موضوع حساسی كه مدت‌هاست مقامات بلندپايه و مديران عالی نظر بر تاًييد و اجرای آن داند، چرا بايد در اجرا مورد بی‌توجهی قرار بگيرد و فعالان اقتصادی شبكه تاًمين نياز اين كالای حياتی اتاق عمل و بخش‌هایی حساس مراكز درمانی و بيماران از اين طريق دچار خسارت جبران‌ناپذير شوند.

نايب‌رئیس هیئت مدیره فدراسیون واردات ایران گفت: ما درك مي‌كنيم در شرايط محدوديت ارزی هستيم. اما از عزيزان در بانك مركزی انتظار داريم با ارزهای در دسترس از جمله یوان اقدام شايسته و بايسته‌ای را بعد از اين مدت طولانی انجام دهند و شروع به پرداخت بدهی‌ها كنند تا از خطر عدم ارسال كالاهای ضروری در حوزه پزشکی به کشور جلوگيری شود.

ثبت ديدگاه