نایب رییس کمیسیون سلامت مجلس میگوید:
طرح خوب و اجرای ضعیف
بودجه طرحهای نظام ارجاع و پزشک خانواده در سال 1397کاهش 50 درصدی داشته است. اما محمدحسین قربانی, نایب رییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی معتقد است در واقع طرح تحول سلامت که در حال اجرا است همان نظام ارجاع، پزشک خانواده و کارت الکترونیک سلامت است و تمام این طرحها در دل طرح تحول سلامت دیده شده است. بنابراین طرح تحول سلامت طرحی کامل است و اگر ضعفی دیده میشود بهدلیل اجرای ضعیف است.
او با تاکید بر این که سعی شده است بودجه 97 بهداشت و درمان منطبق با برنامه ششم توسعه باشد ابراز امیدورای کرد بودجه تخصیصیافته به وزارت بهداشت و درمان و طرح تحول سلامت امسال بهطور کامل تحقق یابد.
قربانی گفت: «بودجه بهداشت و درمان سال 97 در چهارچوب قانون خیلی بهتر از سال 96 است. ده درصد از محل هدفمندی یارانهها، یک درصد از محل مالیات ارزشافزوده، مالیات کالاهای آسیبرسان و مالیات دخانیات و سهم پزشک خانواده و 64 هزار میلیارد تومان بودجه در کناردرآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت، مبلغ خوبی میشود. اگر همین مبالغ در چهارچوب قانون تخصیص پیدا کند، وزارت بهداشت مشکلی نخواهد داشت. چرا که یکی از مشکلاتی که ما در سالهای گذشته بهویژه سالهای 95 و 96 داشتیم، این بود که با کمبود منابع مالی مواجه بودیم چون دولت مبالغ تعیینشده را طبق قانون تخصیص نداده بود. اما اگر دولت همین مبالغ را به وزارت بهداشت تخصیص بدهد و مجموعه وزارت بهداشت هم تعهد بدهد که همین مبالغ را در چهارچوب قانون هزینه کند، مسیر بسیار خوبی را پیش خواهیم برد و مشکلاتی که در سالهای گذشته بوده، کمتر خواهد شد.»
در کل بودجه بهداشتودرمان در سال 1397 حدود 12 تا 13 درصد رشد داشته است، اما آن چه مهم است این است که دولت متعهد شود مبالغی را که در چهارچوب قانون دیدهشده به وزارت بهداشت تخصیص دهد.
یکی از ضعفهایی که در سالهای گذشته وجود داشت، این بوده است که بسیاری از بخشهای بودجه وزارت بهداشت و درمان از منابع عمومی دولت دیده شده بود. دولت هم عنوان میکرد چون منابع مالی از محل درآمدهای عمومی محقق نشده است، او هم نتوانسته این مبالغ را به وزارت بهداشت تخصیص بدهد چرا که اولویت با هزینههای جاری و حقوق و مزایا است.
اما به گفته قربانی روش بودجهنویسی سال 97 متفاوت بوده و مبتنی بر واقعیتهای منابع و مصارف بوده است: «بودجه 97 نسبت به سالهای گذشته شفافتر است و دولت تاکید دارد که محقق میشود. از طرف دیگر انتظار داریم این بودجه محقق شده و صددرصد تخصیص یابد.»
نایبرییس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بیمه شدن 12 میلیون نفر در قالب بیمه سلامت که بیش از پیشبینیها بود و مشکلاتی را بهوجود آورد، ابراز امیدواری کرد در سال 1397 با تخصیص یک 4 هزار میلیارد تومان، یک4 هزار و 500 هزار میلیارد تومان و یک سه هزار و 200 میلیارد تومان بودجههایی که در محلهای مختلف برای بیمه سلامت در نظر گرفته شده است، این بیمه هم بتواند به تعهداتش عمل کند و هم بدهیهای انباشتهای که به وجود آمده است را پوشش دهد.
او افزود: «تاکنون گامهای خوبی برای پرداخت بدهیها برداشته شده است تا جایی که بیمه توانسته مطالبات داروخانهها را تا شهریور 96 پرداخت کند و گزارشی دارم که تقریبا مطالبات بیمارستانها تا سال 95 پرداخت شده است. اگر بر همین روند پیش برویم، صرفهجویی را که قانون برای وزارت بهداشت و بیمهها تعیین کرده است انجام بدهند، هزینهکرد در چهارچوب قانون باشد، راهنماهای عمل تدوین شود، کارت الکترونیک سلامت صادر شود و صرف همه منابع در جهت خودشان باشد، میتوان سال 97 را با کمترین بحران پشت سر گذاشت.»
خبرنگار: رویا کاکاوند
منبع: ماهنامه صنعت درمان_شماره 83_فروردین 1397
ثبت ديدگاه
شما باید وارد حساب خود شوید تا بتوانید یک نظر ارسال کنید