حفظ اعتماد مردم به جامعه پزشكی، سرمايه اصلی حوزه درمان است

//حفظ اعتماد مردم به جامعه پزشكی، سرمايه اصلی حوزه درمان است

حفظ اعتماد مردم به جامعه پزشكی، سرمايه اصلی حوزه درمان است

سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری هفتگی:

حفظ اعتماد مردم به جامعه پزشكي، سرمايه اصلي حوزه درمان است

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت 13 هدف را تا سال 1404 دنبال می‌کند، به 4 هدف اختصاصی کشور اشاره کرد و گفت: به صفر رساندن اسید اشباع چرب در مواد خوراکی، کاهش 20 درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی، کاهش 10 درصدی مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر و افزایش 20 درصدی دسترسی به خدمات درمانی روانشناسی و روانپزشکی، چهار هدف اختصاصی کشور است که امید است با مشارکت تمامی ارگان ها تا سال 1404 حاصل شود.

دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی، درخصوص شایعاتی مبنی بر رابطه مالی برخی پزشکان با شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی گفت: رابطه مالي برخي از ارائه‌كنندگان خدمات درماني با شركت‌هاي تجهيزاتي و دارويي موضوعي ناراحت‌كننده و غيرقابل قبول است.

وی افزود: حفظ اعتماد مردم به جامعه پزشكي، سرمايه اصلي حوزه درمان است و پزشكان نبايد اجازه دهند اين اعتماد خدشه‌دار شود و مهم‌ترين مولفه، پيشگيري از وقوع چنين تخلفاتي است.

دکتر حریرچی با بیان اینکه طبق قانون، هرگونه رابطه مالي بين ارائه‌كنندگان خدمت و شركت‌هاي تأمين‌كننده تجهيزات پزشكي و دارويي، تخلف بوده و رفتار غير حرفه‌اي محسوب مي‌شود و طبق مواد قانوني، موجب مجازات است، خاطرنشان کرد: همانطور كه در اطلاعيه سازمان نظام پزشكي كشور قيد شده است، طبق مواد ٦ ، ٧ و ٢٠ آيين‌نامه انتظامي رسيدگي به تخلفات اعضاي سازمان نظام پزشكي، هرگونه رفتار سهم‌خواهانه اكيدا ممنوع بوده و مستحق مجازات است.

سخنگوی وزارت بهداشت دراین خصوص تصریح کرد: اينگونه تخلفات مانند دو لبه قيچي است كه يك لبه پرداخت‌كنندگان كه همان شركت‌هاي فروشنده دارو و تجهيزات و لبه ديگر ارائه‌كنندگان خدمت هستند و معمولا تسهيلاتي را دريافت مي‌كنند و قربانيان اصلي نيز، مردم، بيماران و سازمان‌هاي بيمه‌گرند.

او با اشاره به اینکه روش مقابله با اين موضوع، در ابتدا پيشگيري بوده و در وهله بعد ازبين رفتن امكان بروز چنين تخلفاتي است، اظهارداشت: قبل از طرح تحول سلامت، تجهيزات پزشكي قيمت‌گذاري نشده بود، اما بعداز اجراي طرح تحول سلامت، اين امكان فراهم شد و خريد تجهيزات موردنياز بيمارستان‌هاي دولتي و دانشگاه‌های علوم پزشکی، فقط از طريق سامانه ميسر است و هفته آينده طي بخشنامه‌اي، از بيمارستان‌هاي خصوصي درخواست خواهيم داشت كه چنين سيستمي را اجرائي كنند تا رابطه مالي بين ارائه‌كنندگان خدمت در بخش نيز قطع شود؛ همچنین در برخورد با چنين تخلفاتي، بايد مجازات‌هاي بازدارنده تعيين شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آمار تخلفاتی از قبیل رابطه مالی پزشکان و برخی شرکت‌ها وجود دارد؟ گفت:‌ مواردی که در این زمینه شکایت شده بود، مورد رسیدگی قرار گرفته و منجر به صدور حکم شده است و درخواست جدی ما از جامعه ارائه‌کنندگان خدمات درمانی این است که خودشان در حوزه پیشگیری از این تخلفات وارد شوند و برخوردهای لازم را با متخلفان انجام دهند.

وی افزود: خوشبختانه قیمت‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی دستاوردهای خوبی داشته است، اگر این کار را انجام نمی‌‌دادیم، بیمار در شرایط استیصال باید برای تامین تجهیزات و ملزومات مورد نیازش مراجعه می‌‌کرد و قیمت‌های مختلفی هم به او داده می‌شد، از طرفی هم قادر نبود میان جنس تقلبی و اصلی تفاوتی قائل شود، تاکید می‌کنم عمده فعالیت‌های وزارت بهداشت در زمینه حذف رابطه مالی، پیشگیری از ایجاد رابطه مالی در حوزه‌های تجهیزات پزشکی و دارو است و قاعدتا دستگاه‌های نظارتی هم در این زمینه و با این گزارش‌‌ها اقدامات نظارتی‌شان را تشدید می‌کنند.

دکتر حریرچی درباره قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی داخلی گفت: سرلوحه اصلی کار ما حمایت از تولیدات داخلی است، البته در زنجیره تامین منابع مشکلاتی داشتیم که سعی کردیم آن‌ها را حل کنیم، در حوزه تجهیزات پزشکی با برخی شرکت‌های داخلی و وارداتی بر سر قیمت مشکلاتی داریم، به هر حال قیمت مناسب به گونه‌‌ای تعیین می‌‌شود که سود مناسبی داشته باشد و مورد استطاعت مردم هم باشد، در برخی موارد شرکت‌های وارداتی می‌خواهند با استفاده از اهرم کمبود، مشکلات قیمت و یا مجوزهایشان را حل کنند، اما سازمان غذا و دارو،‌ وزارت بهداشت و دولت در این زمینه از اهرم‌های لازم برای تنظیم بازار و خدمت‌رسانی به مردم استفاده می‌کنند. / وبدا

ثبت ديدگاه