شرکتهای ثالث ارایهدهنده خدمات پسازفروش از دکتر مسائلی درخواست کردند؛
قوانین دستوپا گیر برای تمدید مجوزها برداشته شود
یکی از مهمترین دغدغههای شرکتهای ثالث ارایهدهنده خدمات پسازفروش این است که این گروه از شرکتها برای مدیران و مسؤولان ادارهکل تجهیزات پزشکی در چه جایگاهی قرار دارد. در این راستا یکی از دغدغهها قوانین سخت برای تمدید مجوز شرکتها است. مدیرکل تجهیزات پزشکی کشور با بیان اینکه براساس دستورالعملها مجوز شرکتها برای بار نخست سهماهه است، از بازنگری دستورالعملها در این حوزه خبر داد.
به گزارش خبرنگار صنعت درمان، یکی از مسائلی که درباره پیشنویس دستورالعمل فعالیت شرکتهای ثالث خدمات پسازفروش در نشست هماندیشی مدیرکل تجهیزات پزشکی با شرکتهای ثالث خدمات پس ازفروش که در روز 29 اردیبهشت ماه امسال در ادارهکل تجهیزات پزشکی برگزار شد، چگونگی صدور مجوز به این شرکتها بود. در پیشنویس دستورالعمل شرکتهای ثالث خدمات پسازفروش آمده است که در برخی از مناطق صدور مجوز برای شرکتهای ثالث خدمات پسازفروش به دانشگاههای قطب واگذار شده است. همچنین به دانشگاهها برای دستگاههای زیر ده سال مجوز داده شده است تا در صورت نارضایتی از عملکرد شرکت تولیدکننده یا واردکننده مانند تعرفه بالای خدمات پسازفروش، بتوانند برای شرکتهای ثالث مجوز صادر کنند.
رضا مسائلی مدیرکل تجهیزات پزشکی در این نشست با بیان اینکه ادارهکل تجهیزات پزشکی درحوزه شرکتهای ثالث خدمات پسازفروش بین دو طیف و جریان قرار گرفته است، گفت: «نخست اینکه شرکتهای ثالث به گونهای عمل نکنند که استاندارد و عملکرد دستگاه دچار اختلال شود. دومین بحث این است که شرکتهای ثالث بتوانند کارشان را انجام بدهند. نقطه تلاقی این دوجریان نیاز به تعقل، علم و تجربه دارد.»
به گفته او شرکتهای ثالث خدمات پسازفروش ده سال پیش از سوی ادارهکل تجهیزات پزشکی پایهگذاری شده است: «در این ده سال شرکتهای ثالث یک چارچوب و مختصات پیدا کرده است. چگونگی عملکردشان نیز بر اساس کارنامه ده ساله آنها روشن است. زمان آن رسیده است که با نگاه ویژهتری به این شرکتها نگاه کنیم.»
مسائلی افزود: «شرکتهای ثالث بهعنوان کسانی که به شکل فنی به این حوزه نگاه میکنند باید دغدغههای متولی سلامت جامعه را هم ببینید و آن را تأمین کنند. اگر شما در کنار متولی سلامت جامعه در جایگاه کارشناسی به موضوعات توجه کنید و براساس نگرش ما پیشنهادهای کارشناسی بدهید ما نیز حتما به آن توجه میکنیم. مشکل ما این است که شرکتها فقط مطالبه میکنند اما راهکار ارایه نمیدهند.»
همچنین در این نشست درحوزه کالیبراسیون برخی از شرکتها پیشنهاد دادند که از سوی ادارهکل تجهیزات پزشکی مرکزی برای کالیبرهکردن دستگاهها در داخل کشور ایجاد شود. مدیرکل تجهیزات پزشکی در این باره گفت: «موضوع کالیبراسیون یکی از زیرساختها است. اگر مکانی را برای انجام آن مشخص کنیم هزینهها کاهش پیدا میکند و سرعت کار نیز بالا میرود. بنابراین خوب است که با همفکری و مشورت با یکدیگر در این راستا اقدامات عملیاتی و براساس استانداردها برنامهریزی کنیم.»
مسائلی در واکنش به پیشهاد یکی از افراد حاضر در نشست مبنی بر تشکیلات جلسات منظم نمایندگان شرکتهای ثالث خدمات پسازفروش با او پیشنهاد کرد که شرکتها با تشکیل یک کارگروه جلسات منظم کارشناسی را برگزار کنند و خروجی این جلسات را با کارشناسان ادارهکل تجهیزات پزشکی برای پیگیری مطالباتشان درمیان بگذارند.
یکی دیگر از مسائل شرکتها این بود که نام شرکتها باوجود تمدید مجوز در سایت ادارهکل تجهیزات پزشکی قابل دسترسی نیست. مدیرکل تجهیزات پزشکی نیز در پاسخ بیان کرد که در زودترین زمان ممکن این مشکل در سایت رفع میشود. او همچنین در مورد تلفنهای ادارهکل گفت: «در حال اصلاح آن هستیم. در واقع در بخش تلفن، اطلاعرسانی و سایت اقدامات متراکم شروع شده است و تا رسیدن به نقطه مطلوب 6 ماه دیگر زمان نیاز است.»
منبع: ماهنامه صنعت درمان
خبرنگار: شیما عسگری
ثبت ديدگاه
شما باید وارد حساب خود شوید تا بتوانید یک نظر ارسال کنید