سازمان گمرک کشور مهمترین اقدامات گمرکات اجرایی به منظور تعیین ارزش کالاهای صادراتی را اعلام کرد
سازمان گمرک برای آسانسازی بررسی و تعیین ارزش گمرکی کالاهای صادراتی، در صدور بخشنامهای مهمترین اقدامات گمرکات اجرایی به منظور تعیین ارزش کالاهای صادراتی را اعلام کرد.
گمرک اجرایی بر مبنای بانک اطلاعات ارزش گمرکی کالاهای صادراتی، ارزش اظهاری صادرکننده را در سامانه جامع گمرکی مورد بررسی و رسیدگی ارزش قرار دهد.
در صورت نبود ارزش گمرکی کالای صادراتی در بانک اطلاعات ارزش، گمرک اجرایی موظف است قیمت عمدهفروشی کالای صادره را از بازار داخلی استعلام و بر اساس ماده16 قانون و ماده 22 آییننامه اجرایی تعیین ارزش کند و با رعایت تبصره ذیل ماده 16 قانون و تبصره 3 ماده 22 آییننامه اجرایی و ماده 107 قانون نسبت به ترخیص و صدور کالا اقدام و مراتب درخواست تعیین ارزش را به همراه دلایل و مستندات و قیمت عمدهفروشی استعلامی را به قید فوریت به دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه ارسال کند.
در صورت نامتناسب بودن ارزش کالای اظهار شده به استناد ماده 16 ق.ا.گ (بر اساس بانک اطلاعات ارزش گمرکی کالاهای صادراتی) و اعتراض صاحب کالا به ارزش استنباطی، گمرک اجرایی موظف است مراتب مورد اعتراض صاحب کالا را به همراه دلایل و مستندات و مشخصات کامل کالا و شرح لازم مبنی بر اعلام علل نامتناسب بودن ارزش اظهار شود و همچنین دلایل اعتراض صاحب کالا را با رعایت تبصره ذیل ماده 16 قانون مذکور به دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه ارسال کند.
کالاهایی که در بورس کالا معامله و خریدوفروش میشوند با تاییدیه سازمان بورس بهعنوان ارزش ایایکسوی(EXW) پذیرفته شود.
برای اظهارنامههایی که از ساختار بانکی تامین اعتبار میشوند ارزش مطابق اسناد ارائه شده به بانک عامل ملاک قرار گیرد و پس از صدور به منظور ثبت ارزش در بانک اطلاعات ارزش گمرکی به این دفتر اعلام شود.
ارزشهای ثبتشده در سامانه بر مبنای ارزش نو میباشد. بنابراین در صورت صدور کالاهای مستعمل با احتساب درصد میزان مستعملبودن کالا توسط گمرک از ارزش نو کالا کسر شود.
ثبت ديدگاه
شما باید وارد حساب خود شوید تا بتوانید یک نظر ارسال کنید