معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاکید کرد؛
لزوم ایجاد شرکتهای دانشبنیان دارویی و تجهیزات پزشکی
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: «لازم است شرکتهای دانشبنیان بسیاری در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی راهاندازی شود تا علاوه بر ایجاد اشتغال و کاهش هزینههای کشور، به تحقق اقتصاد مقاومتی و ارائه بهتر خدمات سلامت کمک کنند.»
رضا ملکزاده در مراسم امضای تفاهمنامه راهاندازی مرکز توسعه فناوری سلامت صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران، گفت: «حوزه پزشکی در بخشهای مختلف نیاز دارد که از توان و ظرفیتهای دانشکدههای علوم، فنی و مهندسی کمک بگیرد.»
او روشهای درمانی ژنتیک را بسیار موفقیتآمیز خواند و بیماریهایی مانند هموفیلی، تالاسمی و معلولیتها را درمانپذیر دانست. حداقل 100 نوع معلولیت ناشی از ژنتیک وجود دارد که مطالعات جدید نشان داده است، قابل درمان هستند و به راحتی میتوان حدود 300 میلیون معلول در جهان را درمان کرد.
ملکزاده با بیان اینکه وضعیت پزشکی در 20 سال آینده با امروز متفاوت خواهد بود، گفت: «بخشی از پیشرفتهای کنونی و آینده قطعا حاصل همکاریهای مشترک بینرشتهای است.»
او تاکید کرد: «در تهران به فکر ایجاد مرکز ژن درمانی هستیم، چراکه ممکن است در چند سال آینده بیماران هموفیلی برای درمان مجبور به اعزام به خارج از کشور شوند، اما با تربیت نیروی انسانی در رشتههای جدید، میتوانیم آماده تحولات آینده سلامت شویم.»
او همچنین گفت: «در اکثر دانشگاههای بزرگ دنیا در اروپا و آمریکا، پیشرفتها در کانونی شکل گرفته که همکاری نزدیکی بین دانشمندان پزشکی، علوم، فنی و مهندسی وجود داشته است. اگرچه در حال حاضر نمیتوان جدایی وزارتخانههای بهداشت و علوم را حل کرد، اما میتوان مراکز تحقیقاتی مشترک و شرکتهای دانشبنیان را ایجاد کرد.»
ملکزاده با اشاره به کمبودهای حوزه پزشکی و مشکلات آینده کشور، بر لزوم ساخت این ابزارها در داخل کشور و با همکاری دانشمندان علوم پزشکی، علوم و فنی و مهندسی در شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد. /ایسنا
ثبت ديدگاه
شما باید وارد حساب خود شوید تا بتوانید یک نظر ارسال کنید